T & P
Меѓународен ден за заштита на лични податоци
јануари 28, 2023

Денешниот ден. 28ми јануари е прогласен за меѓународен ден за заштита на личните податоци и приватноста.

Во ерата на дигитално живеење вашата приватност многу лесно може да биде нарушена и доколку не делуваме за да ја заштитиме сите можеме да станеме жртви на кражба на нашиот идентитет или други форми на измама.

По тој повод сите физички лица, организации, компании и колективи треба да ја подигнат свесноста за заштита на своите лични податоци и да делуваат во насока на преземање соодветни активности и заштитни мерки. 

Приватноста е сѐ во дигиталната ера на живеење!

Светски ден за заштита на лични податоци 2023 

Data Privacy Day 2023